Formació online per prevenir l’assetjament escolar

El dimarts 2 de maig, Dia Internacional Contra l’Assetjament Escolar, la FAMPA Castelló Penyagolosa, junt amb la formadora i psicòloga Suni Marmaneu, oferix una formació titulada “Stop a l’Assetjament Escolar” de 18 h a 19 h.

La formació se centrarà en la prevenció de l’assetjament des de la família i l’acompanyament emocional. La formadora, Suni Marmaneu, abordarà el tema de l’assetjament escolar entre iguals, donant indicadors per detectar-lo i suggeriments per evitar que es desenvolupe tant a les escoles com a casa. És responsabilitat de tots educar per prevenir, crear un clima de confiança en què la víctima puga demanar ajuda i transmetre als nens i adolescents una base de valors per enfrontar críticament aquestes situacions.

En aquesta xarrada també es reflexionarà sobre el ciberassetjament, que ha augmentat amb la tecnologia i el nou model educatiu en línia a causa de la COVID-19. També es plantejarà el tipus de model que tenen els adolescents a les xarxes socials i si aquest s’adapta als valors familiars.

També abordarem la importància que la família participe activament amb el personal docent i no docent que treballa en el col·legi. És crucial fomentar la comunicació entre les famílies i l’escola per promoure una convivència escolar exitosa i que els nostres fills troben un suport segur a les aules que ajude a prevenir l’assetjament escolar i a aconseguir una tolerància zero envers la violència.

La xarrada és adreçada a famílies amb fills majors de 5 anys i també a educadors i docents interessats en prevenir l’assetjament entre iguals.