Jornada “Millorant el procés d’acceptació de la diversitat”

El dia 5 de maig la FAMPA Castelló Penyagolosa, junt amb l’AMPA Col·legi d’Educació Especial (CEE) el CAU, presenta una jornada sobre la importància de buscar suport per fer el procés d’acceptació de la discapacitat més senzill i beneficiós per a les persones amb diversitat funcional i les seues famílies.

A la formació, titulada “Millorant el procés d’acceptació de la diversitat”, parlarem del procés que passen les famílies en l’etapa primerenca fins a arribar a l’acceptació i la cerca de recursos; del paper del CAU en l’acceptació i en la millora del benestar de les famílies i de l’alumnat, ja que, com comenta Maria Sales, la orientadora del CAU, “fer el pas de matricular a un fill a un centre d’educació especial, forma part d’acceptar que el procés d’aprenentatge-ensenyament pel qual passarà el seu fill és diferent, i les necessitats són també diferents”; d’algunes experiències concretes de mares i pares amb xiquets i xiquetes matriculats al centre i finalment de la importància que té per a les famílies amb xiquets en diversitat funcional associar-se i buscar suport les unes amb les altres, ja que finalment són elles les que més s’entenen i les que més experiències poden compartir.

L’acceptació és clau en la vida de les persones amb diversitat i la de les seues famílies: reconèixer que les necessitats d’aquest alumnat són diferents és el primer pas per a proporcionar-los el suport adequat. L’acceptació també és essencial per a establir una relació afectiva amb la persona amb discapacitat i permet el desenvolupament personal tant de la persona amb necessitats especials com de la seua família.