Lliurament de premis concurs de contes “La Màgia de les Paraules”

Aquest matí ha tingut lloc l’acte de lliurament de premis del concurs de contes d’enguany de la FAMPA Castelló Penyagolosa amb la finalitat de fomentar l’escriptura i lectura en valencià.

A l’acte han assistit uns 50 espectadors i espectadores entre els quals s’encontren famílies, xiquetes i xiquets, personal docent i membres de les AMPA.

Aquest any s’ha premiat a un total de cinc xiquets i xiquetes d’escoles de Castelló i Benicàssim i a les AMPA dels seus centres.

Els contes guanyadors han sigut els següents: 

  • “Marieta” de Xavier Bellido, 3 anys. Infantil 3 anys del CEIP Gregal, Castelló.
  • “La valentia de Morgana” d’África Morgana Barba, 6 anys. 1r de primària al CEIP Vicent Marçà, Castelló.
  • “La travessia de Mia” de Alma Gamonoso, 8 anys. 3r de primària al CEIP Palmeral, Benicàssim.
  • “No tingues por als canvis” de Laia Segarra, 11 anys. 6é de primària al CEIP Gaetà Huguet, Castelló.
  • “Un viatge un preu a pagar” d’Oriol Alcácer, 12 anys. 6é de primària al CEIP Tombatossals, Castelló

El premi per als xiquets i xiquetes ha consistit en una revista editada per la FAMPA Castelló Penyagolosa en la qual apareixen els cinc contes seleccionats i un diploma. I les AMPA han rebut un lot de llibres per a les biblioteques dels centres. Aquest han estat lliurats per Josep Albiol, president de la FAMPA i Adrián Arribas, jurat del concurs i membre de la federació.

Després del lliurament de premis la formadora de la FAMPA i lingüista, Judith Gallardo, ens ha portat un taller per realitzar en família d’allò més divertit i imaginatiu titulat: “Un viatge al País de les Meravelles”.

Judith diu: “la literatura ens ofereix l’oportunitat de viatjar sense necessitat de moure’ns d’un espai fix. Basant-nos en aquesta idea, hem creat una experiència literària on les famílies han pogut descobrir el País de les Meravelles a través de diferents activitats manipulatives.”

Al taller, pensat per a xiquets i xiquetes d’infantil i primària i les seues famílies, hem parlat de literatura infantil fomentant l’interés per ella, i jugant en família per potenciar la creativitat i la imaginació dels menuts i menudes.