La Confederació Gonzalo Anaya trasllada un missatge “l’excés de deures sí que fa por”

Amb el poema de l’alumna Maria C.C. les AMPA qüestionen el model de deures excessius per a casa per a molts escolars valencians.

Des de la Confederació Gonzalo Anaya, organització que representa 1082 AMPA/AFA integrades per FAMPA Castelló Penyagolosa, FAMPA València i FAMPA Enric Valor Alacant dediquen el Tots Sants 2023 al terrorífic excés de deures per a casa, amb el poema d’una alumna valenciana Maria C.C. Després d’estar més de tres hores fent deures, la xiqueta i la seua mare van recordar el poema que va escriure el curs passat per a l’assignatura de Llengua, ambientat en el Dia dels Morts de Mèxic. Compartim “El Senyor dels Deures”.

L’alumna Maria C.C., de tretze anys, al seu poema “El Senyor dels Deures” recita una realitat per a molts alumnes que volen divertir-se i tindre temps lliure que els impossibiliten les temudes tasques o deures per a casa.  “Crec que als centres educatius hi ha un excés de deures que no permeten a l’alumnat tindre una vida fora del centre, set hores al centre i dues o tres hores a casa nostra fent deures i això no ens permet poder eixir al carrer a socialitzar i fer altres activitats també molt importants per a créixer com a persones”, ha expressat Maria.

Amb aquestes paraules, la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya traslladarà a través de les seues federacions a la Confederació Espanyola d’APA (CEAPA), el poema i el missatge per tal que es regulen els deures de l’alumnat perquè siga possible el temps lliure.