Formació “Promovent la salut mental en l’adolescència”

Aquest matí ha tingut lloc, a l’Espai cultural el Menador de Castell, la formació “Promovent la salut mental en l’adolescència” oferida per la FAMPA Castelló Penyagolosa en col·laboració amb la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnat (CEAPA).

A la jornada, a la que han acudit una trentena de persones d’AMPA de centres de la província, la formadora i psicòloga Aida Fernández ha tractat un tema que en els últims temps s’ha posat en el punt de mira a causa de la pandèmia: la salut mental de la joventut i adolescència. 

A través d’una exposició dinàmica i propera, Aida ha proporcionat a les famílies les eines necessàries per a abordar les principals preocupacions relacionades amb aquest tema, incloent-hi informació més tècnica sobre els canvis que experimenta el cervell adolescent i el perquè de certs comportaments, consells per aconseguir una relació positiva entre pares i fills basada en l’escolta i la comprensió i trucs per afrontar certes dificultats amb perspectiva.

La formadora també ha oferit a les famílies recursos i exercicis per realitzar a casa amb els fills i filles adolescents per fomentar l’autoestima i la comunicació.

A més, les famílies han pogut solucionar els seus dubtes i problemes més personals al torn de preguntes i parlant directament amb la formadora i han pogut comunicar-se entre elles, veient així que els problemes són compartits i que no estan soles.