La FAMPA condemna la violència escolar i reclama una cobertura informativa responsable sobre els fets d’Almassora

  • S’ha adherit a la petició de l’AMPA de l’IES Álvaro Falomir per demanar la retirada dels vídeos perquè revictimitzen l’alumna agredida. 
  • Manifesten tot el suport a l’alumna agredida, a la família i a l’IES i demanen tots els mitjans públics necessaris per a previndre i intervindre davant l’assetjament escolar. 

[Castelló. 20/03/2024]. Davant els fets ocorreguts a les portes de l’IES Álvaro Falomir, la FAMPA Castelló Penyagolosa comunica una condemna total a la violència escolar i tot el suport a l’alumna agredida, a la seua família i a la comunitat educativa del centre. Al mateix temps, la FAMPA se suma a la petició que l’AMPA de l’IES Àlvaro Falomir ha traslladat al periòdic Mediterràneo perquè es retire el vídeo enregistrat pels agressors que el mitjà de comunicació ha publicat a través del periòdic en línia i de les seues xarxes socials.

La FAMPA Castelló Penyagolosa i l’AMPA del mencionat institut estan d’acord en el fet que fer difusió de material d’aquest tipus en mitjans de màxima difusió, genera un efecte multiplicador de la violència, revictimitza l’alumna agredida i perpetua els danys en la menor, tractant-se d’un exemple nefast per a la resta de l’alumnat.

Pep Albiol, president de FAMPA Castelló Penyagolosa, ha expressat: “Fer-se ressò d’aquests esdeveniments és important per combatre la violència escolar, però la difusió del vídeo només contribueix a la revictimització de l’alumna agredida i perpetua el dany causat”. 

Entenem perfectament la indignació i preocupació de tota la comunitat educativa de l’IES Álvaro Falomir en relació amb la difusió del vídeo, i demanem a tots els mitjans de comunicació que han cobert aquest material audiovisual que aborden el tema de la violència escolar amb sensibilitat i responsabilitat, donat que és un assumpte molt greu i alarmant.

Tots els mitjans professionals necessaris

La FAMPA, a més, ha demanat a totes les instàncies que destinen mitjans professionals i recursos públics a previndre i a intervindre en els casos d’assetjament escolar, com a problemàtica escolar que afecta l’alumnat i les comunitats educatives. 

Comunicat de l’AMPA de l’IES Álvaro Falomir d’Almassora

Per la seua banda, l’AMPA de l’IES Álvaro Falomir ha emés un comunicat al qual ens adherim, en el que manifesten també la seua repulsa i condemna davant de qualsevol acte de violència, així com el seu suport incondicional a l’alumna afectada i la seua família, alhora que insten al mitjà de comunicació a exercir una major responsabilitat i sensibilitat en la seua cobertura periodística.

En consonància amb aquestes demandes, ambdues organitzacions sol·licitem al Periòdic Mediterraneo, una vegada més, que retire de la seua plataforma digital i xarxes socials el vídeo de l’agressió, així com qualsevol contingut que puga contribuir al sensacionalisme, i que rectifique la informació publicada centrant-se en la gravetat del problema de la violència escolar.

En un moment en què la societat ha d’unir-se per combatre aquest tipus de comportaments, la FAMPA Castelló Penyagolosa i l’AMPA de l’IES Álvaro Falomir fan una crida a la responsabilitat ètica dels mitjans de comunicació i al respecte cap a les víctimes de violència escolar.

Comunicat de l’AMPA de l’IES Álvaro Falomir d’Almassora