La FAMPA valora la regulació dels dispositius mòbils en els centres educatius

Castelló, 6 de maig de 2024 – Avui dilluns 6 de maig entra en vigor la normativa de regulació de l’ús de dispositius mòbils en centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana. Des de la FAMPA Castelló Penyagolosa valorem positivament aquesta iniciativa que aporta un marc legal clar i general per a tots els centres educatius, tal com anàvem demandant des de feia temps.

La nova normativa estableix que tots els centres estaran obligats a regular l’ús dels mòbils, amb excepcions per a ús didàctic o raons individuals de salut justificades. Això suposa un pas endavant en la regulació d’una qüestió que ja estava contemplada en molts centres, però que ara tindrà un caràcter homogeni en tot el territori valencià.

No obstant això, des de la FAMPA també volem assenyalar que la norma presenta alguns aspectes pendents de regular. En concret, cada centre haurà d’especificar en el seu propi reglament intern com es treballa i com s’aplica la normativa.

Considerem que més enllà de la regulació en l’àmbit educatiu, és important abordar l’ús del mòbil en la societat en general. Per a evitar els problemes derivats de l’addicció als telèfons mòbils, és necessari fomentar la pedagogia i les bones pràctiques, en lloc de centrar-se en la prohibició únicament.

En aquest sentit, des de la FAMPA Castelló Penyagolosa programem anualment accions formatives en la nostra escola de famílies, dirigides a pares i mares, en el sentit de la prevenció de l’ús dels dispositius mòbils.

Celebrem l’aprovació d’aquesta normativa i esperem que s’acompanye de les mesures necessàries per a dotar-la de contingut, tant en l’àmbit econòmic com en l’àmbit de recursos humans, per a garantir la seua efectiva aplicació i aconseguir un ús responsable dels dispositius mòbils per part dels nostres xiquets i xiquetes.