La FAMPA anima a la comunitat educativa a manifestar-se en defensa de l’Educació Pública

La FAMPA Castelló Penyagolosa convoca a tota la comunitat educativa a participar en la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic demà 23 de maig a les 19 h. L’objectiu és demanar l’aturada d’aquelles noves lleis educatives que atempten contra els drets de la comunitat educativa i defensar la nostra escola pública, una escola gratuïta, democràtica, de qualitat, laica i en valencià.

Reivindicacions Clau:

1. Inclusió Educativa: Exigim recursos adequats per garantir una veritable inclusió educativa que atenga les necessitats de tots els alumnes i assegure una educació de qualitat per a tothom.

2. No Paralització de l’Edificant: Demanem l’alleugeriment de les obres als centres educatius per renovar-los i reparar-los, assegurant la seguretat i benestar de la comunitat educativa. També reclamem l’ampliació de la xarxa de centres públics, des de l’educació infantil fins als ensenyaments postobligatoris.

3. Protecció de l’Ensenyament en Valencià: Defensem la igualtat lingüística a l’educació i rebutgem qualsevol proposta de llei que agreuge el bilingüisme asimètric, que minva la situació del valencià en l’àmbit educatiu.

4. No al Districte Únic Segregador: Ens oposem a la mesura del districte únic en l’admissió d’alumnes, ja que considerem que afavorirà la segregació i la privatització de l’educació, en contra de la llibertat d’elecció de les famílies.

5. Rebuig a les Retallades: Critiquem fermament les retallades en l’educació pública i alertem sobre la privatització encoberta del sistema educatiu.

Detalls de la Manifestació:

  • Data: 23 de maig de 2024
  • Hora: 19 h (Trobada prèvia a les 18:30 h a la seu de la FAMPA)
  • Lloc de Trobada: Quedarem a les 18.30 h a la seu de la FAMPA (Carrer del Mestre Caballero, 2, 12004 Castelló de la Plana) per acudir junts a les 19 h a la plaça Mª Agustina.
  • Itinerari: Pl. Maria Agustina – C/ Sant Lluís – Pl. Clavé – Av. Rei En Jaume – C/Ruiz Zorrilla – Porta del Sol – C/Gasset – C/Major – Pl. Major

Participació de les famílies:

La FAMPA Castelló Penyagolosa anima a totes les famílies a unir-se a aquesta manifestació per defensar una educació pública de qualitat i inclusiva. Junts podem fer sentir la nostra veu i treballar per un futur millor per als nostres fills i filles.