FAMPA Castelló dóna suport a l’assistència a les aules amb el compliment de les mesures de seguretat sanitària

L’entitat se suma al comunicat que va emetre la Confederació Gonzalo Anaya en el qual defensa la presencialitat com a garantia del dret a l’educació

La Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya, entitat de la qual forma part FAMPA Castelló Penyagolosa, va emetre aquest dimecres un comunicat en el qual defensa l’assistència a les aules sempre que es garantisquen les mesures de seguretat i higiene sanitària. L’organització va posar de manifest la seua opinió davant la possibilitat de la decisió familiar de no portar als seus fills als centres escolars. Tot i que a la província no s’han registrat queixes, plataformes o famílies contràries a la presencialitat, FAMPA Castelló dóna suport a l’assistència als centres com a garantia del dret a l’educació.

Com ha fet durant els mesos d’ensenyament a distància, la federació castellonenca reconeix l’esforç dut a terme per tots els agents de la comunitat educativa així com de l’administració. En aquest sentit, destaca la implicació dels pares i mares com un agent essencial durant l’educació en el confinament i subratlla el paper dels docents, que han donat el seu suport en tot moment. No obstant això, FAMPA Castelló lamenta les desigualtats ocasionades per la bretxa digital i la conciliació familiar, fets que han aguditzat les diferències en l’àmbit educatiu tal com recull l’enquesta que va realitzar fa mesos a les famílies.

Per aquest motiu, l’entitat creu que acudir a les aules és ara una prioritat necessària per a garantir la igualtat d’oportunitats. Conscient de la crisi sanitària, la federació demana abans uns centres segurs on es garantisca la salut de tot l’alumnat i creu que la conselleria i tots els actors del sistema educatiu han treballat perquè això puga fer-se realitat. En aquest sentit, FAMPA Castelló i la resta de federacions de la Confederació Gonzalo Anaya reivindiquen la figura de l’infermer o infermera escolar, una demanda ja històrica que cobra una major importància en l’actualitat. Així mateix, creuen important una baixada de ràtios que permetria també una millor atenció i educació.

Sobre el debat de si s’està tenint la suficient responsabilitat amb les mesures sanitàries o no, l’entitat sentencia que podria estendre’s a qualsevol lloc de treball, botiga, local de restauració i altres espais. Per això, remarca que per a fer front a la pandèmia “cal viure i conviure amb el virus, per la qual cosa cal seguir amb la vida en les condicions més normals possibles”. A més, l’educació presencial permet l’aprenentatge de qüestions que són difícils d’aconseguir a distància com és el cas de la sociabilitat i socialització.

Per tot això, el comunicat conclou que està permés i que, a més, “és el deure de les famílies portar als seus fills i filles als centres escolars amb total confiança” i amb la seguretat que es duran a terme tots els protocols de la manera més rigorosa possible sempre que la pandèmia ho permeta perquè, tal com afirmen, la salut és la prioritat: “pensem que totes les xiquetes i els xiquets, mentre es puga garantir la seguretat sanitària (i no hi haja perill de contagi ni siguen persones de risc per la qüestió que siga), han d’assistir el màxim possible a les aules i garantir, així, el dret universal en l’educació de totes elles”, sentencien.

Podeu consultar el comunicat complet ací: COMUNICAT_CGA