La FAMPA actualitza les demandes per al vinent curs

Desde la FAMPA Castelló Penyagolosa hem convocat als mitjans de comunicació en aquest començament de curs 2022-2023 amb l’objectiu de fer una breu valoració del curs 2021-2022 i tractar els desafiaments i reivindicacions d’un nou any lectiu marcat inicialment per les dificultats de darrera hora en el desplegament de la LOMLOE.

Tal com ha indicat el president de la FAMPA, Pep Albiol, la roda de premsa s’ha dut a terme just el dia que havia de començar el curs escolar, tal com va acordar Conselleria amb les organitzacions d’AMPA per mostrar, de pas, el “malestar” pel canvi i el retard en el començament de curs 2022-2023.

Durant els mesos de pandèmia, els majors reptes de la FAMPA Castelló Penyagolosa van ser intentar que cap AMPA quedara en l’oblit i desapareguera, com comenta el president Pep Albiol. Gràcies a aquest dur treball les dades actuals són molt positives: El 99% de les AMPA de l’educació pública estan federades i participen en les activitats de FAMPA.


Noves demandes per a un nou curs

Ara, mesos després, els reptes són altres. S’ha aprofitat la roda de premsa per presentar les demandes d’un curs que semblava que seria tranquil, però que, vistes les últimes notícies (sobre els àmbits en primer d’ESO), no ho està sent tant.

Les demandes presentades per la FAMPA Castelló Penyagolosa, que podeu trobar més detallades al dossier de la roda de premsa o al vídeo d’aquesta, han anat al voltant dels nous reptes que presenta la LOMLOE, l’estabilitat de les plantilles als centres educatius, el desenvolupament del pla edificant a les comarques de Castelló, els horaris escolars, les activitats extraescolars, l’evolució dels programes d’inclusió i plurilingüisme…


Donem veu a les nostres AMPA

Aquesta roda de premsa ha servit a més per a donar visibilitat a AMPA de municipis de la província amb reptes i característiques ben diferents. Per una banda, ens han acompanyat Vanesa Abad i Joan Ribes, presidenta i membre de l’AMPA de l’escola de la Pobla de Benifassà. La presidenta d’aquesta associació de pares i mares dels 11 alumnes que estudien en el CRA (que integra als municipis de Rosell, Sant Rafael i la Pobla de Benifassà) ha relatat com és de complicat per als col·legis de les zones rurals accedir a les mateixes oportunitats i serveis que en els nuclis urbans.

De la mateixa manera, la presidenta de l’AMPA de l’IES Pere Enric Barreda i Edo de Benassal, Lorena Barrachina i el seu vicepresident, Jesús Fuentes, també han estat presents i han explicat les problemàtiques a les quals s’enfronta l’institut rural, així com les seues virtuts, posant especial accent en el complicat que resulta accedir a les ajudes per organitzar activitats extraescolars quan aquestes les reben i controlen els ajuntaments i no les AMPA, com hauria de ser.

Finalment, la presidenta de l’AMPA de l’escola d’educació especial el CAU Lorena Forner, ha exposat les demandes que es necessiten des del centre per a persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre de l’Autisme). Demandes com la necessitat de transport amb personal capacitat i mediadors per evitar conflictes i augmentar la seguretat dels xiquets i xiquetes en el camí a l’escola i de tornada a casa.