Formacions per eliminar les pors de les famílies a les eines digitals

L’Organització Mundial de la Salut adverteix que més de tres quartes parts dels nens i nenes des dels deu anys ja té un perfil en les xarxes socials i utilitzen les eines digitals des dels sis anys.

És més que probable que entre els regals que els Reis Mags i el Pare Noel han portat a les vostres cases aquestes festes, hagen aparegut els primers dispositius electrònics dels vostres fills i filles, dispositius que el més segur és que puguen connectar-se a la xarxa. 

Pot ser que aquesta novetat, que segur que tindrà als menuts i menudes entusiasmats/des, siga una font de preocupació per a moltes famílies. Tots coneixem els perills que presenta internet i sobretot les xarxes socials, en les que els nostres fills i filles semblen ser experts. 

La preocupació de les famílies en moltes ocasions ve del desconeixement, per això, des de la FAMPA Castelló Penyagolosa pensem que és molt important que els pares i mares coneguen a la perfecció totes aquelles eines digitals que els menuts gasten hui dia. Sols així podran aconsellar, advertir i guiar als menuts i menudes a través d’aquest perillós però ple d’oportunitats món.

Formacions per a famílies

Amb aquesta finalitat, la FAMPA Castelló Penyagolosa ha volgut oferir aquest mes de gener dues formacions centrades a donar resposta a aquesta situació amb un programa educatiu per a famílies basat en l’empremta digital i en com les xarxes socials i internet han d’usar-se en família per a evitar situacions de ciberassetjament i per transmetre valors.

Les xarrades, impartides per la periodista especialitzada en comunicació i màrqueting en i fora de línia per al treball, Sandra Romero, pretenen dotar a les famílies d’un sistema senzill amb passos a seguir per a educar en l’ús d’eines digitals i transmetre el concepte de la identitat digital com el valor diferencial que marcarà la vida personal i laboral dels xiquets i xiquetes en un futur.

La primera formació, “La família phygital: com educar sense prohibir?”, es realitzarà el dissabte 14 de gener de 10 h a 12 h al Museu de Belles Arts de Castelló. Anirà dirigida a famílies de xiquets i xiquetes de primària (fins a 5é) i comptarà amb una ludoteca per a tots aquells i aquelles que ho necessiten. Es podrà realitzar la inscripció fins al dimecres 11 de gener a través d’aquest enllaç: https://forms.gle/8sQv75P9Dd9dzUKh9 

En la xarrada descobrirem què guarda Google sobre els nostres fills/es, aprendrem eines útils de Google per a l’educació digital, coneixerem les xarxes que utilitzen els nostres fills/es i participarem en un taller d’Instagram en família, en el qual aprendrem a crear un perfil i a comunicar amb els nostres fills/es a través d’aquesta xarxa social.

La segona xarrada, anomenada “Com educar per crear una bona identitat digital?”, anirà dirigida a famílies de joves de 6é de primària, d’ESO i Batxillerat i es durà a terme el dissabte 28 de gener. 

En aquesta formació aprendrem com educar per a desenvolupar un esperit crític, sobre l’empremta i la identitat digital i com gestionar-la amb els fills i filles. També aprendrem a utilitzar les xarxes socials que gasten els adolescents: Tiktok, Instagram, whatsapp i Linkedin. I finalment sobre com es poden gastar les xarxes a manera de currículum. La inscripció es podrà realitzar fins al divendres 27 de gener a les 15 h a través d’aquest enllaç https://forms.gle/Q7AiKMeavvN16QseA

Des de la FAMPA Castelló Penyagolosa volem animar-vos a participar en aquestes formacions per dissipar totes les pors i dubtes relacionats amb les eines digitals, i per poder gaudir-les en família en un entorn controlat de manera sana i segura.