Fomentem l’associacionisme i la coordinació entre AMPA a l’Alt Maestrat

La FAMPA Castelló Penyagolosa es reuneix amb les 19 AMPA de l’Alt Maestrat per tractar de crear una coordinadora d’AMPA.

Aquesta vesprada, la FAMPA Castelló Penyagolosa, amb la col·laboració de la Mancomunitat de l’Alt Maestrat, ha dut a terme la primera trobada Totes a Una a la zona de l’Alt Maestrat. A la trobada, que s’ha realitzat a l’Ajuntament de la Torre d’En Besora, han acudit representants de les AMPA de centres d’Albocàsser, Benassal, Tírig, Catí, la Torre d’En Besora, Culla i Vilar de Canes.

La finalitat d’aquesta trobada ha estat fomentar l’associacionisme i consolidar la col·laboració entre les AMPA, la Mancomunitat i la Federació. Mitjançant aquest esdeveniment, s’ha cercat promoure el coneixement mutu entre les AMPA i facilitar la comunicació entre elles.

La jornada s’ha iniciat amb una presentació detallada sobre la FAMPA Castelló Penyagolosa, destacant els beneficis que ofereix a les AMPA federades. Aquests avantatges inclouen cobertura d’assegurances de responsabilitat civil tant per a les AMPA com per a les juntes directives, així com una àmplia oferta formativa que abasta nombrosos cursos i tallers centrats en temes d’interés per a les famílies. També s’ha ressaltat el servei personalitzat proporcionat pel personal de la federació.

D’altra banda, s’ha abordat la idea de crear una coordinadora comarcal amb representació de totes les AMPA participants. Amb aquest objectiu, s’ha proporcionat una explicació sobre què implica tenir una coordinadora i com aquestes entitats ajuden a les associacions a reforçar la seua influència en les comunicacions amb l’administració, entre altres aspectes. S’ha encoratjat a les AMPA presents a explorar aquesta opció amb el suport de la federació, subratllant que la col·laboració i la comunicació addicionals sempre proporcionen més influència i representació.

El següent punt de la reunió ha consistit en un taller centrat en les obligacions documentals. Des de la federació, vam sol·licitar a les AMPA participants que portaren tota la documentació rellevant a la trobada. Així, hem pogut compartir informació sobre com organitzar tots els documents mitjançant un sistema de carpetes i fundes. Aquest enfocament és altament beneficiós per garantir que cap document essencial es perda i que tot es mantinga actualitzat. També hem ajudat les AMPA a localitzar aquells papers dels que no disposaven, cercant a través del web de conselleria, per exemple.

Les AMPA han sortit de la sessió amb una comprensió més clara sobre com mantenir l’ordre en la gestió dels seus documents, identificant quins documents ja no cal conservar i quins han de tenir present en tot moment. A més, s’ha abordat la importància d’adaptar-se als temps actuals, destacant la necessitat d’incloure arxius digitalitzats i compartits. Això assegura la preservació i organització dels documents, fins i tot en situacions de canvis en la junta directiva de l’AMPA.

Ha estat una jornada molt completa i profitosa en la que, una vegada més, hem creat llaços i relacions amb les nostres AMPA i elles han pogut crear-los entre elles també.