La FAMPA reflexiona sobre la decisió de tancar les aules a Vila-real pel partit d’alt risc del dijous 14

L’Ajuntament de Vila-real ha anunciat el tancament de determinats centres educatius del municipi per al pròxim dijous 14 de març a la vesprada coincidint amb un partit de futbol a l’estadi de la Ceràmica que reunirà una gran quantitat d’aficionats del Vila-real CF i de l’Olympique de Marsella. Entre aquests aficionats, és probable que hi haja un nombre significatiu d’ultres, la presència dels quals ha motivat l’adopció d’aquestes mesures, a més de les precaucions habituals davant de partits considerats d’alt risc.

Respecte d’aquesta notícia, des de la FAMPA Castelló Penyagolosa volem subratllar que no qüestionem la decisió presa per l’ajuntament. Reconeixem que aquesta decisió es fonamenta en informes del Ministeri de l’Interior i creiem que s’ha pres amb la millor intenció, la de garantir la seguretat i el benestar dels nostres fills i filles, que considerem que ha d’estar per davant de tot.

Però sense dubte, el que més ens preocupa és el rerefons d’aquesta decisió. En un territori com el nostre, en un espai europeu compartit pensem que el tancament dels centres educatius i, especialment el confinament dels nostres xiquets i xiquetes a casa per por i prevenció de possibles accidents causats per persones que viatgen per assistir a un esdeveniment esportiu constitueix un fracàs social i col·lectiu que cal que analitzem i que, en tot cas fixa un mal precedent per a possibles fets semblants posteriors. Constitueix una clara cessió de l’educació dels nostres xiquets i xiquetes davant de possibles accions incíviques gens positives ni buscades.

Amb tot, pensem que les més afectades per aquesta decisió seran les famílies, especialment aquelles on els pares o tutors treballen fora de casa i no tenen una xarxa de suport alternativa per quedar-se amb els xiquets i xiquetes durant el temps que estaran tancats els centres educatius.